2014. január 5., vasárnap

Torta és Süteménydíszítő Tanfolyamok


Marcipán, Csokoládé, Cukormáz, Vajkrém, Cukorvirág, azaz
Sütemény Díszítő Tanfolyamok
- Technikák tortára, kekszre vagy mézeskalácsra, francia desszertekre, aprósüteményekre.


A Sütemény Díszítő Tanfolyamok technikái lehetőséget kínálnak, mind a tortadíszítés, mind a keksz és a mézeskalács díszítésében elmélyülni és tovább fejlődni vágyóknak. 
Több új egyre kedveltebb területen is alkalmazhatóak, mint a muffin, vagy bögrés süti, a cupcake, vagy bögrés torta, illetve mini torta, és a cukormázzal bevont vajas keksz díszítésében is. 
A tanfolyami résztvevők hozzák a díszítendő alapokat is, így mindenki azt, ami az ő médiuma. A megtanult technikákat gyakorolva azokon alkalmazzák.
Így igazán szívhez szóló, egyedi és gyönyörű gasztroajándékokkal lephetjük meg szeretteinket és barátainkat. Az ajándékaink ezután már nem csak egyszerű finomságok, hanem kreatív, megkapó, látványos, elismerésre számító meglepetések. Ezek közül a glazúrozott mézesek, kekszek, tortafedelek, dobozok, asztaldíszek akár évekig őrizni érdemes emlékek is lehetnek, mert lesz, amit a megajándékozottaknak nem lesz szívük elfogyasztani...

Ha szeretnél kipróbálni egy új, művészi önkifejezési formát, alkotni, fejlődni, magasabb fokon elsajátítani a sütemények díszítését várom a jelentkezésedet!


Újdonság!!!

KRÉMVIRÁGOK a torta, minitorták és a muffinok díszítésében, elérhető a
Tortadíszítő Haladó Tanfolyamon

A tananyag a dekorációs célra kiváló forma, és alaktartó vajkrémek fogyasztási értékét tekintve is elsőrangú többféle recept alapján készült virágdíszítések,  és az év során szezonálisan aktuális díszítési ötletekkel tortákra, muffinokra, cupcakekre. A krémek ajánlott színezési lehetőségei, tárolási és szállítási javaslatokkal.


Részletek hamarosan itt és Facebook oldalunkon illetve kérje emailben:

KÉRJE A  TÁJÉKOZTATÓNKAT ILLETVE A JELENTKEZÉSI LAPOT ITT!


A Csokoládé a Torta és a Sütemény Díszítésében Alaptanfolyam 

Fontos témák közül néhány: Csokoládé alapismeretek, Csokoládé temperálási technikák amik otthon is működnek, Csokoládé színezése, stb. Készítünk csokoládé burkolatot, csokoládé tükörmázat, modell csokoládét, csokoládé ganache-t és csokoládé gallért, csokoládé díszeket.
Drótozott Cukorvirágok Tanfolyam 

Az együtt előállított virágmasszából készülnek nagyobb virágok, például dália, szellőrózsa, levelek és apró töltő virágok is két nap alatt, hogy a tanfolyam végén tudjunk összeállítani egy igazán szép nyári csokrot, ami csodás dísze lehet az ünnepi tortának, vagy önmagában az ünnepi asztalanak is. Ha nem kerül elfogyasztásra hosszú hónapokig, vagy éven túl is változatlan formában megőrizhetőek az ünnep pillanatainak emlékeként.

Ismerkedés az izomalttal, olvasztása, színezése, tortadekorációk készítése.
Wafer papír - technikák és praktikák - boglárka és rózsa készítése.
 
Mézeskalács Írókázása és a terülőmázazása

Tananyag az írókázás és a terülőmáz, azaz a fehér, vagy színes cukormázas bevonatok használata, az alap motívum elemek pontos kivitelezése, mint a petty, eltolt petty vagy csepp alak, ívek, levélkék, szirom levelek, csigavonal, a vonalas díszítés, szegély díszítések, csipkeminta stb. begyakorlása és ezekből egyszerű motívumok összeállítása, és használata mézeskalácson, kekszen illetve nagyobb felületeken, mint a torta.

Díszítő Kezdő Glazúrozó Tanfolyam 3 nap (Haladó O.)A tananyagban helyet kapott minden olyan szép cukormázas technika, ami kifejezetten gyorsan, haladósan készíthető, emellett látványos és színes. Kisebb gyakorlattal és ügyességgel is azonnal jó eredménnyel használható. Ezek a szépírás, egyszerűbb díszítőcsöves 3D virágok: margaréta, vadrózsa, árvácska, nárcisz és ibolya, orosz csöves tulipánok, rózsák, egyszerű csavart rózsa, cseppecskevirág, cukormáz fodrok, díszítőcsöves szegélyek, ecsettechnika.... A tanultak jól kamatoztathatóak mézeskalácson, kekszen illetve nagyobb felületen is, mint a 
torta.


Díszítő Középhaladó Glazúrozó Tanfolyam (Haladó I.)


   
Látványos, színes technikák alkalmazása.

Tananyag: 
  • térbeli cukormáz díszítőcsöves virágok:a liliom, a rózsa, levelek;
  • térhatású, kontúrok nélküli féldomborműves glazúr (royal icing) díszítési technika népi motívumokkal mint a a kalocsai, vagy matyó, valamint sokféle modern formával
  • a színes máz a mázban technika, és márványozás 
  • felületek színezése és a lüszter festékek használata
  • virággal rakott kosár, vagy kalap térbeli összeépítése cukormázból...

Díszítő Haladó Glazúrozó Tanfolyam (Haladó II.)

          További látványos és színes technikák alkalmazásával a royal icing használatában már nagyobb gyakorlatot szerzettek részére ajánlott tanfolyam.
Tananyag: Cukormázzal bevont felületek művészi illetve dekorfestése;

Áttört csipke hatású Térhatású glazúrdíszek: szív, gömb, tojás, hintó, pillangó; féldomborműves élethű glazúrozás...Egy anyag használatával további gyönyörű lehetőségek a sütemény, mézeskalács és tortadíszítésben:
az élethű térbeli glazúr virágok, a több rétegű felülírásos szegélydíszítés,
a gyors és művészi egymozdulatos festési technika, új lehetőségek a feliratozásra: a szépírás glazúrozott felületen.


Várlak az Ékes-Édes Ajándékok honlapján is: 
 


A mézeskalácsok és torták készítője:


Vargáné Orbán Anikó