2014. január 5., vasárnap

Torta és Süteménydíszítő TanfolyamokTechnikák tortára, cupcake-re, kekszre vagy mézeskalácsra, egyéb desszertekre, aprósüteményekre.
ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas tortadíszítés)
KRÉMVIRÁGOK: babkrém, fényes-, koreai-, stabil vajkrém, sajtkrém, mályvacukor virágok, tojásfehérje krém és flexkrém, zsíradék és szénhidrát szegény vega és vegán krémek, magas élvezeti értékű olajos magvak és csokoládé krémek díszítőcsövek és habzsák, valamint festőkés használatával.
TORTAFESTÉS: gyors technikával, valamint kakaóvajjal.

A Sütemény Díszítő Tanfolyamok technikái lehetőséget kínálnak, mind a tortadíszítés, mind a keksz és a mézeskalács díszítésében elmélyülni és tovább fejlődni vágyóknak.
Több új egyre kedveltebb területen is alkalmazhatóak, mint a muffin, vagy bögrés süti, a cupcake, vagy bögrés torta, illetve mini torta, és a cukormázzal bevont vajas keksz díszítésében is.
A tanfolyami résztvevők hozzák a díszítendő alapokat is, így mindenki azt, ami az ő médiuma. A megtanult technikákat gyakorolva azokon alkalmazzák.
Így igazán szívhez szóló, egyedi és gyönyörű gasztroajándékokkal lephetjük meg szeretteinket és barátainkat. Az ajándékaink ezután már nem csak egyszerű finomságok, hanem kreatív, megkapó, látványos, elismerésre számító meglepetések. Ezek közül a glazúrozott mézesek, kekszek, tortafedelek, dobozok, asztaldíszek akár évekig őrizni érdemes emlékek is lehetnek, mert lesz, amit a megajándékozottaknak nem lesz szívük elfogyasztani...

Ha szeretnél kipróbálni egy új, művészi önkifejezési formát, alkotni, fejlődni, magasabb fokon elsajátítani a sütemények díszítését várjuk a jelentkezésedet!Díszítőcsöves Babkrém virágokaz oktatás kiterjed az alábbi linken melléklet ismertetőben foglaltakra:
https://glazur-es-ajz.blogspot.com/2014/01/diszitocsoves-babkrem-viragok.html
Díszítőcsöves Vajkrém virágok Tanfolyam (koreai, fényes és stabil vajkrémek) 

az oktatás kiterjed az alábbi linken mellékelt ismertetőben foglaltakra:
https://glazur-es-ajz.blogspot.com/2014/07/diszitocsoves-vajkrem-viragok-tanfolyam.htmlTortadíszítés Késfestéssel Tanfolyam
(csokoládé krém, vajkrém)

az oktatás kiterjed az alábbi linken mellékelt ismertetőben foglaltakra: Díszítő Kezdő Glazúrozó Tanfolyam 3 nap (Díszítő O.)A tananyagban helyet kapott minden olyan szép cukormázas technika, ami kifejezetten gyorsan, haladósan készíthető, emellett látványos és színes. Kisebb gyakorlattal és ügyességgel is azonnal jó eredménnyel használható. Ezek a szépírás, egyszerűbb díszítőcsöves 3D virágok: margaréta, vadrózsa, árvácska, nárcisz és ibolya, orosz csöves tulipánok, rózsák, egyszerű csavart rózsa, cseppecskevirág, cukormáz fodrok, díszítőcsöves szegélyek, ecsettechnika.... A tanultak jól kamatoztathatóak mézeskalácson, kekszen illetve nagyobb felületen is, mint a 
torta.


Díszítő Középhaladó Glazúrozó Tanfolyam (Díszítő 1.)


 
Látványos, színes technikák alkalmazása.

Tananyag: 
  • térbeli cukormáz díszítőcsöves virágok:a liliom, a rózsa, levelek;
  • térhatású, kontúrok nélküli féldomborműves glazúr (royal icing) díszítési technika népi motívumokkal mint a a kalocsai, vagy matyó, valamint sokféle modern formával
  • a színes máz a mázban technika, és márványozás 
  • felületek színezése és a lüszter festékek használata
  • virággal rakott kosár, vagy kalap térbeli összeépítése cukormázból...

Díszítő Haladó Glazúrozó Tanfolyam (Díszítő 2.)


   További látványos és színes technikák alkalmazásával a royal icing használatában már nagyobb gyakorlatot szerzettek részére ajánlott tanfolyam.
Tananyag: Cukormázzal bevont felületek művészi illetve dekorfestése;

Áttört csipke hatású Térhatású glazúrdíszek: szív, gömb, tojás, hintó, pillangó; féldomborműves élethű glazúrozás...Egy anyag használatával további gyönyörű lehetőségek a sütemény, mézeskalács és tortadíszítésben:
az élethű térbeli glazúr virágok, a több rétegű felülírásos szegélydíszítés,
a gyors és művészi egymozdulatos festési technika, új lehetőségek a feliratozásra: a szépírás glazúrozott felületen.

Készséggel állok rendelkezésedre és várulak sok szeretettel:

Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
díszítőcsöves tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó)
tanfolyam szervező


elérhetőség:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ: