2014. január 5., vasárnap

Tortafestő Tanfolyam

A BURKOLT TORTA GYORS FESTÉSE


tortadekorácó
Ezüst selyempor festés házi készítésű tortaburkolaton

Az alapanyagok, alkalmas ételfestékek, a vivőanyag, a legmegfelelőbb ecsettípusok és a receptúra megismerése után a tanfolyam idejének kétharmad idejében a gyakorlás, az egymozdulatos festés sémáinak elsajátítása a feladat. A kigyakorlásra valóban idő kell. Azonban erre bárki alkalmas tehetségtől függetlenül. 
A rózsa talán unalmasnak tűnhet, de kellően összetett motívum ahhoz, hogy a legtöbb ecsettartást és ecsetvezetési technikát ki tudjuk gyakorolni a megtanulásával. Nem véletlen, hogy a tanfolyamot követően szinte bármilyen virág már önállóan is megfesthető, különösebb instrukciók nélkül is szép kivitelben és nem utolsó sorban gyorsan, hisz ez az egyik legelőnyösebb tulajdonsága az egymozdulatos festésnek. Még a tanfolyamon készült írisz is így készül, a rózsás gyakorló szakasz után bárki képes a tortára feljelölés nélkül, szabad kézzel, magabiztosan és önállóan megfesteni. A tanfolyami résztvevők fotóit elnézve nem is találni két egyforma mintaelrendezést, aminek pont ez a szabadkézi festés az egyetlen magyarázata.

A tanfolyam utolsó szakaszában egy vagy kettő készen hozott burkolt torta megfesthető. A torta lehet igazi, lehet leburkolt műtorta, de a felkészülési idő hiányában lehet csak leburkolt tortakarton is. Ezt a résztvevőkre bízzuk.
Választható:

  • ragyogó csillogó, porcelán hatású, enyhén domborított lüszter festékkel, vagy 
  • bármilyen színes sík festés. 

A tanfolyamon mindenki szabadon választott színben festi a munkáját. Így alapnak ajánlott alapszínek a fehér és világosaktól a pasztell színeken át a sötétebb árnyalatú zöld, kék vagy barna, bordó, fekete vagy bármilyen színű dekorációs masszával, de lehet marcipánnal is burkolt torta.
A részvétel nem kíván előképzettséget. A mozdulatok könnyen elsajátíthatóak, és jól begyakorolhatóak az egy napos tanfolyam alkalmával.


Az oktató munkái

A tanfolyam után a tanult technikával és akrilfestékkel a fa, a műanyag, a fém, az üveg tárgyainkat, használati eszközeinket, bútorainkat, vagy ajándéktárgyakat is kidekorálhatunk. Így lehet az új tudás nem csak a múlandóságé, örömteli, de röpke ünnepi pillanatok kísérője a tortán, de a hétköznapjainkat is színesítő kedvenc dekorációs technikánk!!!

Fotók a tanfolyamról: 
gyakorlás


festés tortára
résztvevők munkái

festő tanfolyam
résztvevők munkáitorta festő tanfolyam
résztvevő munkája

TORTADÍSZÍTÉS
jobbra és lent résztvevők munkái a tanfolyamon


Résztvevő a tanfolyam vége felé a saját, hozott torta feldíszítése közben 


gyors festés
one stroke paint


Editke, résztvevő munka közben a tanfolyamon

a tortafestő tanfolyam eredménye


tortafestés tanfolyam
Vargáné Orbán Anikó, oktató bemutató, tanfolyami tortája


Adri, résztvevő elkészült gyakorló tortája


tanfolyami résztvevő tortája


Az elkészült az igazi torta festése a tanfolyam végére, remek ajándék lesz a hétvégi születésnapra!


egy mozdulatos festés


Gyakorlás után élesben készre festjük a készen hozott burkolt tortát.

Szeretettel várlak a tanfolyamaimon:
Vargáné Orbán Anikó