Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2014. július 19., szombat

Díszítőcsöves Vajkrém Virágok Tanfolyam


👉 Oktató: Vargáné Orbán Anikó
👉 Időtartam: két egymást követő napon napi 8 óra
👉 Kis létszámú csoport, maximum 8 fő
👉 Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
👉 Szint: kezdő, a jelentkezésnek nincsen előfeltétele, bárki képes megtanulni szakértő, egyéni segítségnyújtás mellett!
👉 Előny: A technika előnye a virágok elkészítésének ráfordítási idejében értékelhető leginkább. A legösszetettebb virág elkészítése is maximum 3 perc, szemben a nem díszítőcsöves technikákkal, ami félórákban mérhető.


ÁRAK, IDŐPONTOK, JELENTKEZÉS ITT>>>


👉 Megtanuljuk elkészíteni a profik által leginkább kedvelt virágkrémeket:
  • koreai vajkrémeket, mely finoman áttetsző hatású, selyemfényű akár az igazi virágok szirmai,
  • fényes vajkrémeket, aminek különlegessége, hogy kevéssé édes, magasfényű felületével megkapóan különleges látványt nyújt,
  • svájci vajkrém speciális változatát, melynek az esetünkben alkalmassá teszi a finom részletek és a valódi virágokra jellemző légiességet,
  • stabil vajkrémeket, mely szélsőséges körülmények között is könnyen kezelhető, csövezhető, szállítható, bírja a magas páratartalmat, kánikulát, biztonsággal használható dísztortákon is.

👉 Munkafolyamatok:
  • alapanyagok, eszközök ismertetése, beszerzési források,
  • burkoló és virágkrémek előállítása,
  • 2 kisebb műtorta kreatív burkolása vajkrémmel,
  • tanult virágok: angol rózsák, pünkösdi rózsa és pünkösdi bimbó, bazsarózsa, dália, iszalag, tulipán, 
  • a torták feldíszítése gazdagon virágokkal,
  • kiegészítő elemek készítése a tortákon: levelek, indák, csokorlazítók, bimbók.

A díszítőcsövek használatával a vajkrémes alapanyagokkal a legmesszemenőbb természethűséggel vagyunk képesek utánozni a valódi virágokat, mind méretben, mind részletességben, mind struktúrában. Egyetlen árulkodó jel csupán a krémek magasabb fényű felülete, ami eltér az igazi növények többségétől. Igaz vajkrémeink között vannak bársonyos, selyemfényűek is.  A receptek között szerepel olyan, ami magasabb páratartalom mellett és melegebb éghajlaton, illetve magasabb hőmérsékleten is megbízhatóan működik. Készítünk olyat, ami az áttetsző hatásig lehelet vékony szirmok képzésére is alkalmas. Torta bevonására, burkolására is alkalmasak ezek az alapanyagok. 
A krémek jól fagyaszthatóak, de akár a már kész virágok előre elkészítésével és lefagyasztásával is javíthatjuk a tortadekorációra szánható, amúgy is mindig szűkös időbeosztásunkat.
A virágtechnikák között a díszítőcsöves dekoráció elkészítése jelentősen kevesebb időráfordítással kivitelezhető, és kedvező alapanyagárú megoldás, amivel igazán különleges, egyedi tortákat díszíthetünk. A virágok készítéséhez szükséges egyszerű eszközkészlet, ami nem több 6-8 db díszítőcsőnél nagyon kedvező befektetés. Ezekkel már csak a fantáziánk szab határt a változatosnál változatosabb, színpompás tortadekorációk készítésében.








 








Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:






Fotók a tanfolyamról: