2014. január 5., vasárnap

Mézeskalács Készítő Tanfolyamok

Mézeskalács Készítő Tanfolyamok

Legyen részed neked is az elmúlt 8 év alatt több, mint 1200 tanfolyami résztvevőjének sikerében, akik kezdő szintű mézeskalács tanfolyamok valamelyikén jártak már Vargáné Orbán Anikó oktatónál az Ékes-Édes Stúdióban. Ki-ki kézműves vállalkozást tervezve, ki-ki szakavatottabb kézműves hobbiról álmodva érkezett hozzánk. Munkáikat látva szívmelengető érzés milyen szépen kamatozik az tanfolyamon jól megalapozott tudás.
A biztos alapanyag választással, mindig tökéletesen működő receptekkel, a hibaforrások kiküszöbölésével, de ha mégis előfordul akkor a hibák orvoslásával, akkor feltétlen itt a helyed, legyen a célod kézműves vállalkozás indítása, vagy csak egy szakszerű, sokrétű hobbihoz a lehetséges legtöbb tudás elsajátítása. 
Új dolgot tanulni sohasem késő, az öröm és a siker lendületben tart! Másoknak örömet szerezni a munkáinkkal összehasonlíthatatlan élmény bármivel.


Melyik a neked ajánlott tanfolyam?

- Az egy napos Mézeskalács Írókázása és a Terülőmázazása Tanfolyam, kizárólag az írómáz, és terülőmáz elkészítését, használatát, praktikáit, begyakorlását takarja. Ennek a tananyaga az alábbi kettő tanfolyamnak az utolsó napjával azonos. Vagyis akkor is ez a neked való tanfolyam, ha az eddig otthon sütött mézes tésztával elégedett vagy, és csak a díszítésben szeretnél elsősorban fejlődni. 
Akkor is ez a neked ajánlott tanfolyam, ha még nem tudod valóban szívesen foglalkoznál-e komolyabban mézeskalácsozással, itt a lehetőség, hogy kipróbáld magadat, és remélhetően, hogy igazán kedvet kapj hozzá.


- Ha már elkötelezted magadat a mézeskalács készítés mellett, de kizárólag értékes hobbit szeretnél magadnak, aktív kikapcsolódást a szabadidőd hasznos eltöltésére, akkor gyere a kettő napos Lépésről-Lépésre Tanfolyamra, mert ott csak sütünk, és csak díszítünk. Biztosan megtudhatod hogyan és miből készíts otthon szép és finom mézeskalácsot, és így ez a tanfolyam semmilyen neked felesleges információval nem terhel majd. Itt kicsit kényelmesebb tempóban haladunk. Könnyebben alkalmazkodunk a Te tempódhoz, nem úgy, mint a Mézeskalács Alaptanfolyamon, ahol a kifejezetten széles körű, mindenre kiterjedő információk miatt intenzívebb a tempó. Később csatlakozhatsz még így is az Alaptanfolyamhoz, hogy ott kiegészítsd és tovább mélyítsd a tudásod. Tehát válaszd Lépésről Lépésre Tanfolyamot akkor is, ha egyáltalán nem vagy járatos a konyhában, vagy nem űzöl egyéb kézműves tevékenységet sem.

- Válaszd a Mézeskalács Alaptanfolyamot amennyiben nem tartod kizártnak, hogy megrendelésre is készíts másoknak mézeskalácsokat, akkor fontos, hogy tartósan is szép legyen a munkád, fontos a jól szállíthatóság. Szeretnél gyorsan fejlődni és saját stílust is kialakítani. Szívesen válnál egyszerűen számlaképessé. Szívesen építenél ki vevőkört, de még nem tudod hogyan tedd ezt hatékonyan. Szeretnél minél rövidebb idő alatt, minél alaposabb és részletesebb, azonnal használható tudásra szert tenni. Lehetsz kezdő, vagy jó ideje mézesezel már, de bizonyos dolgok még mindig nem sikerülnek megbízhatóan és maradtak kérdéseid. Válaszd ezt a tanfolyamot is akkor, ha a formázható alaktartó tésztát is szeretnéd használni, ami a mézeskerámiák, sodrás, fonás, ütőfás, térbeli tál, gömb, kosár stb. formák alapja.
Akkor gyere el a három napos Mézeskalács Alaptanfolyamra. Ha megfogadod a tanácsaimat, a tanfolyamon elsajátított tudással, akár csak 3 hónapi gyakorlással és munkával már ezen időszak alatt megtérülhetnek a befektetéseid.

Mindhárom fenti "kezdő szintű" tanfolyam ajánlott nem csak teljesen kezdőknek. Jó és stabil alapok, és azok a bizonyos mesterfogások nélkül nincsen kiváló minőségű munka, és nincsen mire építeni, vagy legalábbis nem érdemes az ezeket követő, továbbiakban ajánlott Haladó Tanfolyamokon. 


Kezdő szintű mézeskalács tanfolyamok:


Mézeskalács Írókázása és Terülőmázazása 1 nap


Tananyag az írókázás és a terülőmáz, azaz a fehér, vagy színes cukormázas bevonatok használata, az alap motívum elemek pontos kivitelezése, mint a petty, eltolt petty vagy csepp alak, ívek, levélkék, szirom levelek, csigavonal, a vonalas díszítés, szegély díszítések, csipkeminta stb. begyakorlása és ezekből egyszerű motívumok összeállítása, és használata mézeskalácson illetve nagyobb felületeken, mint a torta.Mézeskalács Készítés Lépésről Lépésre 2 nap


Értékes, kikapcsolódást és feltöltődést adó hobbit keresőknek, családjukat és barátaikat sajátkészítésű meglepetéssel szívesen megajándékozó érdeklődőknek ajánljuk.
Teljesen kezdőknek ajánljuk, akik vagy még egyáltalán nem készítettek mézeskalácsot, vagy csak kevesebb sikerrel. Még elégedetlenek a kisütött mézestészta minőségével fogyasztásra, vagy nem tökéletes a külleme. Ajánljuk azoknak akik az írókával még nem tudnak szépen dolgozni.

Az Alaptanfolyam témái a mézeskalács készítés minden részletére kiterjedően, mind az eszközök, gépek, mind az ideális tészta összeállítására, az alap, a tartós, az alaktartó, a finom, a fehér mézestészták, a tészta hibák kezelésére, az írókázás fortélyaira, a terülőmázra, az ételfestékek használatára, beszerzési forrásokra, saját arculat kialakítására, mintatervezésre ad javaslatokat.Haladó szintű mézeskalács tanfolyamok:
Amennyiben a mézeskalács sütésben már jártas vagy, fejlszetenéd a díszítő technikádat, mert tovább lépnél az egyszerű írókázáson és a terülőmáz használatán úgy invitálunk haladó díszítő tanfolyamokra. Itt is alapvetően cukormáz használatára alapozunk, bár nem csak mézeskalácsra alkalmas dekorációs eljárások ezek, hiszen a tortadíszítésben egyaránt működnek. Szerepelnek többek között a számos színes, érdekes, sok térbeli technikát kínáló díszítőcsöves dekorációk, mint virágok készítése, izgalamas díszítőcsöves szegélyek, keretek, féldomború vagy kifejezetten 3D formák, 3D glazúr csipke, változatos felületképzés, csodás színkavalkád az anyagok előállításában, felülfestés, gyönyörű figurális festés típusok, és több igazán egyedi ötlet alapján bravúrosan működő lehetőség is, mint például cukormázas felületekre való szöveg feliratozás típusok....stb.

Ezek a haladó tanfolyamok természetesen ajánlottak annak is, aki az alaptudást nem az Ékes-Édes Stúdióban szerezte. A zárójelben látható sorszám pedig egy ajánlott sorrendet jelöl, kisebbtől az egyre nagyobb előzetes gyakorlatot feltételező és bonyolultabb technikákig - érdemes figyelembe venni akkor, ha valószínűleg több tanfolyamon is szívesen részt vennél.A tananyagban helyet kapott minden olyan szép cukormázas technika, ami kifejezetten gyorsan, haladósan készíthető, emellett látványos és színes. Kisebb gyakorlattal és ügyességgel is azonnal jó eredménnyel használható. Ezek a szépírás, egyszerűbb díszítőcsöves 3D virágok: margaréta, vadrózsa, árvácska, nárcisz és ibolya, orosz csöves tulipánok, rózsák, egyszerű csavart rózsa, cseppecskevirág, cukormáz fodrok, díszítőcsöves szegélyek, ecsettechnika.... A tanultak jól kamatoztathatóak mézeskalácson, kekszen illetve nagyobb felületen is, mint a torta.

Látványos, színes technikák alkalmazása.
Tananyag: 
-térbeli virágok:a liliom, a rózsa, rózsabimbó, félrózsa (fekvőrózsa), levelek;
-térhatású, féldomborműves glazúr (royal icing) díszítési technika a kosárba (kalapra) helyezett csokorral, és 
-a féldomború, kontúrok nélküli színes máz; 
-fátyolmáz;
-leheletvékony írásra alkalmas máz;
-valamint a színes máz a mázban technika, és márványozás;  lüszter festékek használata...

További látványos és színes technikák alkalmazásával a royal icing használatában már nagyobb gyakorlatot szerzettek részére ajánlott tanfolyam. 
Tananyag: Cukormázzal bevont felületek porcelán hatású illetve művészi illetve dekorfestése; Áttört csipke hatású Térhatású glazúrdíszek: szív, gömb, tojás, pillangó; Besöpréses ecsettechnika térhatású glazúr pillangókkal...
Egy anyag használatával további gyönyörű lehetőségek a sütemény, mézeskalács és tortadíszítésben: 
az élethű térbeli glazúr virágok, a több rétegű felülírásos szegélydíszítés, sokféle, vaáltozatos és a kisebb mézeskalácsokra is jól illő apró virágok: hortenzia, pünkösdirózsa, orchidea, orgona....Mézeskalácsok gyors festése

A mézeskalácson, mint royal icing, vagyis terülőmázon és kalácsfényen, de akár natúr tésztán is.

Résztvevők munkái

Résztvevők munkái

A tananyaga kiegészíti a három napos Mézeskalács Alaptanfolyam második napjának témáját. Az ott tanultak gyakorlása után ajánlott a részvétel ezen a haladó szintű tanfolyamon.Mézeskalácsból készült térbeli építmények és formázott mézeskalácsok: gömbök, dobozok, tálak, kosarak, összesütős és pálcás mézeskalácsok, ütőfás és mézeskerámia.

Készséggel állunk rendelkezésedre és várunk sok szeretettel:

Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj"
cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese
tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
A mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye,
művésze és oktatója, licencia adó.
tanfolyam szervező


elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: