2014. január 5., vasárnap

Mézeskalács Készítő Tanfolyamok

Mézeskalács Készítő Tanfolyamok

Melyik a neked ajánlott tanfolyam?

- Az egy napos Mézeskalács Írókázása és a Terülőmázazása Tanfolyam, kizárólag az írómáz, és terülőmáz elkészítését, használatát, praktikáit, begyakorlását takarja. Ennek a tananyaga az alábbi kettő tanfolyamnak az utolsó napjával azonos. Vagyis akkor is ez a neked való tanfolyam, ha az eddig otthon sütött mézes tésztával elégedett vagy, és csak a díszítésben szeretnél elsősorban fejlődni. 
Akkor is ez a neked ajánlott tanfolyam, ha még nem tudod valóban szívesen foglalkoznál-e komolyabban mézeskalácsozással, itt a lehetőség, hogy kipróbáld magadat, és remélhetően, hogy igazán kedvet kapj hozzá.- Ha már elkötelezted magadat a mézeskalács készítés mellett, de kizárólag értékes hobbit szeretnél magadnak, aktív kikapcsolódást a szabadidőd hasznos eltöltésére, akkor gyere a kettő napos Lépésről-Lépésre Tanfolyamra, mert ott csak sütünk, és csak díszítünk. Biztosan megtudhatod hogyan és miből készíts otthon szép és finom mézeskalácsot, és így ez a tanfolyam semmilyen neked felesleges információval nem terhel majd. Itt kicsit kényelmesebb tempóban haladunk. Lesz idő megbeszélni minden egyéb kérdésed. Könnyebben alkalmazkodunk a Te tempódhoz, nem úgy, mint a Mézeskalács Alaptanfolyamon, ahol a kifejezetten széles körű, mindenre kiterjedő információk miatt intenzívebb a tempó. Később csatlakozhatsz még így is az Alaptanfolyamhoz, hogy ott kiegészítsd és tovább mélyítsd a tudásod. Tehát válaszd Lépésről Lépésre Tanfolyamot akkor is, ha egyáltalán nem vagy járatos a konyhában, vagy nem űzöl egyéb kézműves tevékenységet sem.


- Válaszd a Mézeskalács Alaptanfolyamot amennyiben nem tartod kizártnak, hogy megrendelésre is készíts másoknak mézeskalácsokat, akkor fontos, hogy tartósan is szép legyen a munkád, fontos a jól szállíthatóság. Szeretnél gyorsan fejlődni és saját stílust is kialakítani. Szívesen válnál egyszerűen számlaképessé. Szívesen építenél ki vevőkört, de még nem tudod hogyan tedd ezt hatékonyan. Szeretnél minél rövidebb idő alatt, minél alaposabb és részletesebb tudásra szert tenni. Vagy jó ideje mézesezel már, de bizonyos dolgok még mindig nem sikerülnek megbízhatóan és maradtak kérdéseid. Válaszd ezt a tanfolyamot is akkor, ha a formázható alaktartó tésztát is szeretnéd használni, ami a mézeskerámiák, sodrás, fonás, ütőfás, térbeli tál, gömb, kosár stb. formák alapja.
Akkor gyere el a három napos Mézeskalács Alaptanfolyamra. Ha megfogadod a tanácsaimat, a tanfolyamon elsajátított tudással, akár csak 3 hónapi gyakorlással és munkával már ezen időszak alatt megtérülhetnek a befektetéseid.


Mindhárom fenti "kezdő szintű" tanfolyam ajánlott nem csak teljesen kezdőknek. Jó és stabil alapok, és azok a bizonyos mesterfogások nélkül nincsen kiváló minőségű munka, és nincsen mire építeni, vagy legalábbis nem érdemes az ezeket követő, továbbiakban ajánlott Haladó Tanfolyamokon. Mézeskalács Írókázása és Terülőmázazása 1 nap


Tananyag az írókázás és a terülőmáz, azaz a fehér, vagy színes cukormázas bevonatok használata, az alap motívum elemek pontos kivitelezése, mint a petty, eltolt petty vagy csepp alak, ívek, levélkék, szirom levelek, csigavonal, a vonalas díszítés, szegély díszítések, csipkeminta stb. begyakorlása és ezekből egyszerű motívumok összeállítása, és használata mézeskalácson illetve nagyobb felületeken, mint a torta.

Mézeskalács Készítés Lépésről Lépésre 2 nap

Értékes, kikapcsolódást és feltöltődést adó hobbit keresőknek, családjukat és barátaikat sajátkészítésű meglepetéssel szívesen megajándékozó érdeklődőknek ajánljuk.
Teljesen kezdőknek ajánljuk, akik vagy még egyáltalán nem készítettek mézeskalácsot, vagy csak kevesebb sikerrel. Még elégedetlenek a kisütött mézestészta minőségével fogyasztásra, vagy nem tökéletes a külleme. Ajánljuk azoknak akik az írókával még nem tudnak szépen dolgozni.


Az Alaptanfolyam témái a mézeskalács készítés minden részletére kiterjedően, mind az eszközök, gépek, mind az ideális tészta összeállítására, az alap, a tartós, az alaktartó, a finom, a fehér mézestészták, a tészta hibák kezelésére, az írókázás fortélyaira, a terülőmázra, az ételfestékek használatára, beszerzési forrásokra, saját arculat kialakítására, mintatervezésre ad javaslatokat.
Díszítő Kezdő Glazúrozó Tanfolyam 3 nap (Díszítő O.)

A tananyagban helyet kapott minden olyan szép cukormázas technika, ami kifejezetten gyorsan, haladósan készíthető, emellett látványos és színes. Kisebb gyakorlattal és ügyességgel is azonnal jó eredménnyel használható. Ezek a szépírás, egyszerűbb díszítőcsöves 3D virágok: margaréta, vadrózsa, árvácska, nárcisz és ibolya, orosz csöves tulipánok, rózsák, egyszerű csavart rózsa, cseppecskevirág, cukormáz fodrok, díszítőcsöves szegélyek, ecsettechnika.... A tanultak jól kamatoztathatóak mézeskalácson, kekszen illetve nagyobb felületen is, mint a torta.

Díszítő Középhaladó Tanfolyam 3 nap (Díszítő 1.)

Látványos, színes technikák alkalmazása.
Tananyag: 
-térbeli virágok:a liliom, a rózsa, rózsabimbó, félrózsa (fekvőrózsa), levelek;
-térhatású, féldomborműves glazúr (royal icing) díszítési technika a kosárba (kalapra) helyezett csokorral, és 
-a féldomború, kontúrok nélküli színes máz; 
-valamint a színes máz a mázban technika, és márványozás;  lüszter festékek használata...

További látványos és színes technikák alkalmazásával a royal icing használatában már nagyobb gyakorlatot szerzettek részére ajánlott tanfolyam.


Tananyag: Cukormázzal bevont felületek porcelán hatású illetve művészi illetve dekorfestése; Áttört csipke hatású Térhatású glazúrdíszek: szív, gömb, tojás, pillangó; Besöpréses ecsettechnika térhatású glazúr pillangókkal...


Egy anyag használatával további gyönyörű lehetőségek a sütemény, mézeskalács és tortadíszítésben:
az élethű térbeli glazúr virágok, a több rétegű felülírásos szegélydíszítés,
a gyors és művészi egymozdulatos festés technika, új lehetőségek a feliratozásra: a szépírás glazúrozott felületen.Mézeskalács Sütő Középhaladó Tanfolyam 3 napA tananyaga kiegészíti a három napos Mézeskalács Alaptanfolyam második napjának témáját. Az ott tanultak gyakorlása után ajánlott a részvétel ezen a haladó szintű tanfolyamon.Mézeskalácsból készült térbeli építmények és formázott mézeskalácsok: gömbök, dobozok, tálak, kosarak, összesütős és pálcás mézeskalácsok, ütőfás és mézeskerámia.