Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2014. január 5., vasárnap

Díszítőcsöves Babkrém Virágok Tanfolyam





A babkrém előnyei, hogy kifejezetten ízletes, leginkább a gesztenyepüréhez hasonlítható. A krémben nincs hozzáadott zsiradék és akár cukor nélkül is működik, alacsony szénhidrát tartalmú és vegán. Így diétás, vagy mindenmentes formában is készíthető, cukorbetegeknek is ajánlható. Lehet vele előre is készülni. 700 Ft értékű alapanyagból majd másfél kilogramm díszítő krém lesz, ami két torta gazdag dekorálására is elég. Burkolásra is alkalmas az alapanyag. A friss virágok szirmai lehelet vékonyak áttetsző hatásúak.
A babkrémmel könnyű bánni, kényelmesen nyomható a zsákból, és nem érzékeny a helység hőmérsékleti viszonyaira, páratartalmára sem.
Ha a fogyaszthatóság nem annyira fontos cél, akkor a díszítőcsővel készült virágok akár ki is száríthatóak. Kiszárítva a drótozott cukorvirágokhoz hasonló módon tárolhatóak és felhasználhatóak. Ehhez az utóbbi technikához hasonlítva sokkal gyorsabb a díszítőcsöves dekoráció elkészítése.

Tanfolyamunk 2 napos (9-17 óráig). Max 8 fővel. 
Megtanuljuk elkészíteni a krémet. Konyhakész alapanyag Magyarországon egyenlőre nem kapható. 
2 kisebb műtortát díszítünk fel gazdagon virágokkal. Tanult virágok: a nyitott pünkösdi rózsa, szegfű, hortenzia, írisz, szellőrózsa, vagy pipacs) levelek, csokorlazítók, bimbók. (Az orchidea nem a tanfolyam része.)

 

Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:







Fotók a tanfolyamról:




































































Sok szeretettel vár az oktató:
Vargáné Orbán Anikó