2014. január 5., vasárnap

Díszítő Glazúrozó Középhaladó (Haladó I.) Tanfolyam


Mézeskalács és Sütemény- 
Díszítő Haladó Tanfolyam I.


Díszítő Tanfolyamok technikái lehetőséget kínálnak, mind a tortadíszítés, mint a vajaskeksz és a mézeskalács díszítésében elmélyülni és tovább fejlődni vágyóknak. Több új egyre kedveltebb területen is alkalmazhatóak, mint a muffin, vagy bögrés süti, a cupcake, vagy bögrés torta, illetve mini torta, és a vajas keksz díszítésében is.

1. nap: A díszítőcsöves szegélydíszek, térbeli glazúr virágok és a cifra mézeskalács:liliom, nárcisz, rózsa, vadrózsa stb.
Újdonságként a tökéletesen fedő, ragyogó fekete kalácsfény készítése.

2. nap: Térhatású, féldomború glazúr díszítés technika és a kalocsai. Az aprólékos minta átvitele a fénymázra, és terülőmázra egyaránt. Festékfajták használata és Színkeverési praktikák.


3. nap: az első napon készült virágokból a kompozíció elrendezése, teljesen 3D, féldomborműves alakzatok elkészítése, ezekre kosár és kalapfonása. Megtanuljuk, hogyan tegyük többféle technikájú festéssel és lüszterezéssel élettelivé a glazúr virágkompozíciót, hátteret, felületeket. 
3 órában 'máz a mázban' technika, mely gyors és látványos, a művészi hajlammal rendelkezők számára komoly kibontakozási lehetőség.Még több FOTÓ a tanfolyamon készült munkákról>>>


A Díszítő Glazúrozó Középhaladó Tanfolyam ajánlható annak aki jól bánik a cukormázzal, az írókázást szívesen kiegészítené színes cukormázas technikákkal.
Olyanokat várunk erre a tanfolyamra akik már a terülőmáz és írómázat biztonsággal elő tudják állítani és használni. Ezek a témák a Díszítő Kezdő, vagy Mézeskalács Készítő Alaptanfolyam és a Tortadíszítő Alaptanfolyam témái, itt már idő hiányában nem tudunk rá kitérni. Előző tanfolyamokon való részvétel nem feltétel, csak a tudás ami szükséges.

 
A tanfolyami résztvevők hozzák a díszítendő alapokat is, így mindenki azt, ami az ő médiuma. A megtanult technikákat gyakorolva azokon alkalmazzák bemutatás után egyénre szabott segítség nyújtás mellett.


A részvételhez alapismereti követelmény az előzőekben felsoroltak!


Ha szeretnél tovább lépni, fejlődni, magasabb fokon elsajátítani a glazúrozó díszítést várom jelentkezésedet! 


Várlak az Ékes Mézeskalács Ajándékok honlapján is: Várlak a Glazúr és Ájz további oldalain is: A mézeskalácsok és torták készítője:

Vargáné Orbán Anikó