2014. január 5., vasárnap

Süteménydíszítő Tanfolyamok


Marcipán, Csokoládé, Cukormáz, Vajkrém, Cukorvirág, azaz
Sütemény Díszítő Tanfolyamok
- Technikák tortára, kekszre vagy mézeskalácsra


A Sütemény Díszítő Tanfolyamok technikái lehetőséget kínálnak, mind a tortadíszítés, mind a keksz és a mézeskalács díszítésében elmélyülni és tovább fejlődni vágyóknak. 
Több új egyre kedveltebb területen is alkalmazhatóak, mint a muffin, vagy bögrés süti, a cupcake, vagy bögrés torta, illetve mini torta, és a cukormázzal bevont vajas keksz díszítésében is. 
A tanfolyami résztvevők hozzák a díszítendő alapokat is, így mindenki azt, ami az ő médiuma. A megtanult technikákat gyakorolva azokon alkalmazzák.
Így igazán szívhez szóló, egyedi és gyönyörű gasztroajándékokkal lephetjük meg szeretteinket és barátainkat. Az ajándékaink ezután már nem csak egyszerű finomságok, hanem kreatív, megkapó, látványos, elismerésre számító meglepetések. Ezek közül a glazúrozott mézesek, kekszek, tortafedelek, dobozok, asztaldíszek akár évekig őrizni érdemes emlékek is lehetnek, mert lesz, amit a megajándékozottaknak nem lesz szívük elfogyasztani...

Ha szeretnél kipróbálni egy új, művészi önkifejezési formát, alkotni, fejlődni, magasabb fokon elsajátítani a sütemények díszítését várom a jelentkezésedet!


Újdonság!!!

Krémvirágok a Muffin, Torta és Minitorta Díszítésében Alaptanfolyam

A tananyag a dekorációs célra kiváló forma, és alaktartó Rama Vajas Íz margarinból fogyasztási értékét tekintve is elsőrangú többféle recept alapján készült virágdíszítések és az év során szezonálisan aktuális díszítési ötletekkel tortákra, muffinokra, cupcakekre. A margarinkrém ajánlott színezési lehetőségei, tárolási és szállítási javaslatokkal.


Részletek hamarosan itt és Facebook oldalunkon illetve kérje emailben:

KÉRJE A  TÁJÉKOZTATÓNKAT ILLETVE A JELENTKEZÉSI LAPOT ITT!
A Csokoládé a Torta és a Sütemény Díszítésében Alaptanfolyam 


Fontos témák közül néhány: Csokoládé alapismeretek, Csokoládé temperálási technikák amik otthon is működnek, Csokoládé színezése, stb. Készítünk csokoládé burkolatot, csokoládé tükörmázat, modell csokoládét, csokoládé ganache-t és csokoládé gallért, csokoládé díszeket.


Mézeskalács Írókázása és a terülőmázTananyag az írókázás és a terülőmáz, azaz a fehér, vagy színes cukormázas bevonatok használata, az alap motívum elemek pontos kivitelezése, mint a petty, eltolt petty vagy csepp alak, ívek, levélkék, szirom levelek, csigavonal, a vonalas díszítés, szegély díszítések, csipkeminta stb. begyakorlása és ezekből egyszerű motívumok összeállítása, és használata mézeskalácson, kekszen illetve nagyobb felületeken, mint a torta.Gyönyörű színes, látványos lehetőség a cukormázazott felület díszítésében a festés.
Tananyag: Cukormázzal bevont felületek művészi festése, illetve a könnyen elsajátítható gyorsfestés technikája, térbeli festéssel.


Díszítő Kezdő Glazúrozó Tanfolyam (Haladó O.)

A tananyagban helyet kapott minden olyan szép cukormázas technika, ami kifejezetten gyorsan, haladósan készíthető, emellett látványos és színes. Kisebb gyakorlattal és ügyességgel is azonnal jó eredménnyel használható. Ezek a szépírás, egyszerűbb díszítőcsöves 3D virágok: margaréta, vadrózsa, árvácska, pipacs, orosz csöves tulipánok, rózsák, egyszerű csavart rózsa, cseppecskevirág, cukormáz fodrok, díszítőcsöves szegélyek, ecsettechnika.A tanultak jól kamatoztathatóak mézeskalácson, kekszen illetve nagyobb felületen is, mint a torta.

Részletek>>>

KÉRJE A JELENTKEZÉSI LAPOT ITT!


Díszítő Középhaladó Glazúrozó Tanfolyam (Haladó I.)Látványos, színes technikák alkalmazása.
Tananyag:  térbeli virágok:a liliom, a nárcisz, a rózsa;
térhatású, féldomborműves glazúr (royal icing) díszítési technika és a kalocsai; a színes máz a mázban technika, és márványozás;  felületek színezése és a lüszter festékek használata...


KÉRJE A JELENTKEZÉSI LAPOT ITT!

További látványos és színes technikák alkalmazásával a royal icing használatában már nagyobb gyakorlatot szerzettek részére ajánlott tanfolyam.


Tananyag: Cukormázzal bevont felületek művészi illetve dekorfestése;
Áttört csipke hatású Térhatású glazúrdíszek: szív, gömb, tojás, hintó, pillangó; féldomborműves élethű glazúrozás...

Egy anyag használatával további gyönyörű lehetőségek a sütemény, mézeskalács és tortadíszítésben:
az élethű térbeli glazúr virágok, a több rétegű felülírásos szegélydíszítés,
a gyors és művészi egymozdulatos festési technika, új lehetőségek a feliratozásra: a szépírás glazúrozott felületen.

Várlak az Ékes Mézeskalács Ajándékok honlapján is: Várlak a Glazúr és Ájz további oldalain is: 


A mézeskalácsok és torták készítője:


Vargáné Orbán Anikó