2014. január 5., vasárnap

A Tortasütő és Tortadíszítő Alaptanfolyam

Sütés, Töltés, Díszítés

 





A tananyag bemutatja a piskóta felvertek, könnyű, főzött krémek elkészítését, betöltését.
A tanfolyamon megtanulhatod, hogyan lehet a legegyszerűbben - adalékanyag felhasználása nélkül - elkészíteni azt a torta, ill. desszert alapot, amelyet a bemutatott burkolási- és díszítéstechnikákkal egy tökéletes ajándékká, az ünnep díszévé varázsolhatsz.
Készítünk levendulát, rózsát, kálát, különböző leveleket, virágokat…

Olyan sütési-, és díszítéstechnikákkal ismerkedhetsz meg, amelyek  nem igényelnek nagy idő- és eszközráfodítást.





A két napos kezdő tanfolyamot ajánlom leendő kollégáknak, és mindenkinek, aki szeretné családját, barátait megörvendeztetni saját készítésű, tortájával, desszertjével.


Szeretettel várunk minden érdeklődőt akár hobbicukrászt és a szakmabeli cukrászokat is. A tanfolyamon minden résztvevő (maximum 8 fő) lépésről lépésre gyakorolhatja a megtanult technikákat. Minden kérdésedre választ kaphatsz!







Első nap tematikája:

  • Piskóta felvert – diós, mákos, kakaós, színes, mintás lapok, tekercsek, tortaformák, vajas lapok készítése, sütési technikák, hibák
  • Krémek készítése: alap, főzött, tejszínes, gyümölcsös krémek, zselék,
  • Torta betöltése, előkészítése burkolásra, panírozás
  • Cukorcsipke készítése
  • Habzsákos díszítési technikák bemutatása
  • Habzsákos díszítési technikák gyakorlása


Második nap

  • Bevonó anyagok használata –fondant, marcipán-
  • Bevonó anyagok színezése
  • Torta burkolása
  • Dekorációs eszközök használatának bemutatása
  • Tortadíszek készítés fondantból, marcipánból, a figurák felületi festése
  • A tanuló torta feldíszítése




Szeretettel várunk két izgalmas, látványos és minden kérdést megválaszoló napra!

Husvéth Marika oktató
Vargáné Orbán Anikó szervező



további fotók a tanfolyamról: