Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2014. január 2., csütörtök

Nyújtott Házi Rétes és Hajtogatott Levelestészta Tanfolyam

Ki ne gondolna nosztalgiával a régi ízekre, amit talán csak gyermekkorában evett olyan jót utoljára. Itt a lehetőség feleleveníteni, hogy a következő generációkat is megörvendeztethessük a gazdag, laktató másodfogásnak beillő klasszikus süteményekkel. 

👉 Oktató: Lévainé Husvéth Mária, cukrász
👉 Kis létszámú csoport, maximum 8 -10 fő részvételével, 
👉 Időtartam: 2 nap / egymást követő napon napi 8 óra
👉 Szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
👉 Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
👉 Jegyzetet biztosítunk.

👉 Tanfolyamunk témái a töltelékek feldolgozásától, előkészítésétől, a tészták dagasztása, nyújtása illetve hajtogatása, és töltésén át a sütésig: 
  • húzással nyújtott házi rétes, túrós, darás-meggyes, áfonyával, almás, mákos, káposztás; édesek és sósak készülnek egyaránt,
  • hájas leves tésztából táskák, szilva lekvárral, habos dióval és mákkal, 
  • sajtos, sonkás, burgonyás, zöldséges hasék,
  • sajtos roló,
  • kelt rétes (zalai kőtt rétes),
  • tiroli rétes, sváb rétes.
Természetesen a tanfolyamon készült sütemények hazavihetőek.





Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:




Szeretettel várunk minden kérdést megválaszoló, ínycsiklandóan illatozó és ízletes 2 napra!

Husvéth Marika, cukrász, oktató
Vargáné Orbán Anikó, szervező


A tanfolyamon zajló munka:

















88



















kelt rétes





















kelt rétes