Ki ne gondolna nosztalgiával a régi ízekre, amit talán csak gyermekkorában evett olyan jót utoljára. Itt a lehetőség feleleveníteni, hogy a következő generációkat is megörvendeztethessük a gazdag, laktató másodfogásnak beillő klasszikus süteményekkel.
👉 Oktató: Lévainé Husvéth Mária, cukrász
👉 Kis létszámú csoport, maximum 8 -10 fő részvételével,
👉 Időtartam: 2 nap / egymást követő napon napi 8 óra
👉 Szint: nem igényel előzetes tudást, gyakorlatot
👉 Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással
👉 Jegyzetet biztosítunk.
👉 Tanfolyamunk témái a töltelékek feldolgozásától, előkészítésétől, a tészták dagasztása, nyújtása illetve hajtogatása, és töltésén át a sütésig:
- húzással nyújtott házi rétes, túrós, darás-meggyes, áfonyával, almás, mákos, káposztás; édesek és sósak készülnek egyaránt,
- hájas leves tésztából táskák, szilva lekvárral, habos dióval és mákkal,
- sajtos, sonkás, burgonyás, zöldséges hasék,
- sajtos roló,
- kelt rétes (zalai kőtt rétes),
- tiroli rétes, sváb rétes.
Természetesen a tanfolyamon készült sütemények hazavihetőek.
Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék: