2014. január 5., vasárnap

Tortadíszítő Tanfolyamok


A tortadíszítésben 150 éves angolszász hagyományok alapján, Magyarországon egyedül álló módon az Ékes-Édes Stúdiójában lehet torta glazúrozást tanulni. Az angol szakkifejezéssel az alapanyagot "royal icing" -nak hívják. Alapvetően mindkét elnevezés a cukormáz használatát takarja. A cukormáznak sokféle állaga létezik, melyeket sokféle módon alkalmazva, számtalan gyönyörű megjelenés érhető el.
Érdemes megjegyezni, hogy a technikák nagyobbik része vajkrémmel, vagy ganache krémmel is működik. Bár igazán kifinomult és részletgazdag, elegáns, kézműves, akár művészi díszítésre kizárólag a glazúr alkalmas.




Itt a lehetőség a 2017-ben a torták Oscarjának is nevezett rangos nemzetközi díj Cukormázas Torta kategóriájának (Cake Masters Awards - Royal Icing Category) birtokosától megtanulni a mesterfogásokat. Így lehet igazán különleges, kézműves, csodás tortád, tanulj te is tanfolyamainkon Vargáné Orbán Anikótól. 














































A szépségen és a kiváló alapanyagokból készült, házias ízvilágon túl a formatartás és a stabilitás éppúgy követelménye egy dísztortának. Díszítő munkák csak így érvényesülhet jól. Tortánkat - kívül-belül magas értéket képviselve - lesz igazi öröm készíteni, ajándékozni, fogyasztani. 










Szeretettel várlak a tanfolyamaimon:
Vargáné Orbán Anikó