2014. január 5., vasárnap

GRILLÁZS, avagy PÖRKÖLT DIÓTORTA HALADÓ TANFOLYAM


Tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék továbbfejleszteni a már meglévő tudásukat a grillázskészítés területén. Gyakorlat nélkül ajánljuk a részvételt megelőzően a Grillázs Alaptanfolyamon

Az Ékes-Édes Stúdió Grillázskészítő haladó tanfolyama kétnapos. A résztvevők ez alkalommal két csoportban, párhuzamosan két helyszínen sajátítják el a tanfolyam által kínált tudást.
Az egyik helyszínen a résztvevők elkészítik a grillázstortát Husvéth Marika útmutatásai szerint, a másik helyszínen a torta feldíszítésének különleges technikáját sajátíthatják el Vargáné Orbán Anikó segítségével.
Így lesz aki grillázstortát készít, miközben lesz, aki a cukormáz díszmunkákkal készül előre, végül a 8 résztvevő együtt fejezi be a tortáik feldíszítését. 

Valamint bemutatjuk az elkészítéshez szükséges eszközöket, azok beszerzési forrását.


I. Az emeletes grillázs torta elkészítése
Az emeletes grillázstorta készítése a torta precíz tervezését, a különböző elemek pontos méretre készítését és összeállítását igényli.
A tanfolyamon egy emeletes grillázstortát készítünk, amelynek során megtanulhatod, hogy hogyan tudod egyszerűen elkészíteni a torta elemeit, ezen belül a különböző köröket, íveket, vagy pántokat, azokat hogyan tudod precízen, pontosan összeállítani.
Készítünk hibiszkusz virágot, és hibiszkusz leveleket.




II. A grillázstorta díszítése
  • a grillázs felületi színezése,
  • glazúr, azaz cukormáz készítése, 
  • a glazúr grillázshoz illő színű árnyalatokra színezése: arany, olívazöld, mohazöld, krém, bronz stb.
  • kiterjesztett, leejtett szálas glazúr csipke díszítés,
  • cukormáz plakett készítése, feliratozása szépírással,
  • glazúr írókázott transzfer elemek készítése,
  • glazúr díszítőcsöves virágok (hibiszkusz, és apró kiegészítők), levelek, pillangók készítése, 
  • ecsethímzés.


cukormáz díszítés



A tanfolyam célja, hogy meglévő tudásodat kiegészítve megtanítsuk, megkönnyítsük számodra a tortaépítés, valamint a különlegesen szép, ízléses, a megszokottól eltérő, kreatív és látványos díszítés folyamatát.

Ha mindehhez kedvet kaptál szeretettel várunk tanfolyamunkon!


Helyszín: az Ékes-Édes Stúdiója, megújult helyszínen az ország legjobban felszerelt hobbicukrász oktatási műhelyében, Keszthely és Hévíz között Cserszegtomajon.




grillázs tanfolyam



Ha gyakorlattal még nem rendelkezel

ajánljuk figyelmedbe a Grillázs Alaptanfolyamot!

Szeretettel várunk:

Husvéth Marika oktató
Vargáné Orbán Anikó szervező
Karászi Éva kapcsolattartó






Fotók a tanfolyami munkáról: