Ékes-Édes Stúdió
HOBBICUKRÁSZ TANFOLYAMOK Élmény és Tanulás
mézeskalács, tortasütés, tortadíszítés, sütemények, desszertek....

2014. január 5., vasárnap

Mindenmentes Sütemények, Tortasütés és Tortadíszítés

Egyre több ember küzd különböző ételintoleranciával, ezért fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy milyen alapanyagokkal készült étellel terheljük szervezetüket.  
Fontos, hogy megőrizzük egészségüket és desszertjeinknek ne csak az elfogyasztása legyen élmény, de emésztésük se rontsa komfort érzetünket, hisz ételünk elsősorban éltető táplálékunk
 




👉 Oktató: Ludányi Judit, cukrász
👉 Szint: kezdő, nincs szükség előzetes gyakorlatra,
👉 Kis létszámú csoport, maximum 8-10 fő, 
👉 Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
👉 Időtartam: 3 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
👉 Jegyzetet biztosítunk a tanfolyamon tanultakon túl további receptvariációkkal, inspirációkkal.
👉 Tananyag:
A mentes alapanyagok merőben másként viselkednek a feldolgozás, főzés, sütés során, ezért az oktatás során megmutatjuk a speciális sütemények elkésztésének alapjait, apró trükkjeit, fontos mozzanatait.  
Megmutatjuk hogyan készíts a lehető legegyszerűbben egészséges az allergiások által is fogyasztható tortákat.
  • gluténmentes, cukormentes, tojásmentes és minden mentes piskótát.  
  • Végig vesszük a helyettesítési opciókat gluténtartalmú alapanyagokra, tejre, tojásra, cukorra.
  • Alap krémeket készítünk tejtermék nélkül és megmutatjuk, hogyan tudod ezekben később változatosan kombinálni a természetes ízeket és színeket.  
  • Átvesszük a jól működő, szép és stílusos burkolási technikákat és természetesen el is készítjük őket.
  • Valamint megmutatjuk milyen díszítési technikákat alkalmazhatsz a torta díszítése során.
  • A tananyag része az egyre “divatosabb” Nyers vegán torta készítése is, mely könnyen beilleszthető a mindenmentes étrendbe. Első ránézésre azt gondolhatnánk, ezek az ételek drágák, ami részben igaz is. Azonban az extrának tűnő alapanyagok sokkal változatosabbak, alacsonyabb kalóriatartalmuk mellett táplálóbbak, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élő enzimekkel, amik hiányoznak a megszokott magas zsírtartalmú és fehér lisztes, cukros édességekből. Ezek a sütemények nem csak ínycsiklandóak, de vitalitásunkat és az egészségünket is nagyban támogatjuk velük.

Amit készítünk: 
  • Résztvevőink 2 darab feldíszített saját tortát készítenek el és vihetnek haza:
    • Mentes torta: Kókuszos csokitorta- főzött krémalap, mindenmentes ganache, burkolás tojásmentes svájci vajkrémmel.  
    • Nyers vegán tortaSzabadon választva áfonyás mangó tortát, vagy mogyorós csokitortát.
  • Aprósütemény: Brownie ( céklából) és csokis Madeleine,
  • Pohárdesszert: gyümölcsös panna-cotta pohárkrém.
  • A dekorációkhoz nem szükségesek drága és különleges eszközök és alapanyagok, nem veszélyesen forró, végre nem tortadekorációs massza, viszont sokáig eltartható (az ostyavirág) így előre is dolgozhatsz. Légies, nőies, finom és elegáns mindkettő technika. Készítünk:
    •  torta vitorlákat, 
    • isomalt kosarat,
    • tuile-t, 
    • egyszerű ostya virágokat.


Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:


A tanfolyamokon készült fotók:

















































Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!

Ludányi Judit
cukrász, oktató

Vargáné Orbán Anikó 
szervező, Ékes-Édes Stúdió



elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13



ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: