2014. január 5., vasárnap

Francia Desszertek Tanfolyam

Oktató: Ludányi Judit, cukrász
(További tanfolyama az Ékes-Édes Stúdióban: Mindenmentes Sütemények, Tortasütés és Tortadíszítés)

2020-ban indult tanfolyamsorozatunk keretében megismerkedhetsz a csodás francia desszertek elkészítésének alapjaival. Minden kérdésedre választ kapsz, hogy hogyan készíthető el egyszerű konyhai körülmények között is a sokféle csillogó, ínycsiklandó és látványos sütemény és torta. 



A kifinomult ínyencségek készítése során megmutatjuk a különleges piskóták, tészták, töltelékek, betétek és bevonó technikák megannyi apró trükkjét és buktatóját is, ahol megtanítjuk orvosolni is azokat! :) 
Különböző állagokat struktúrákat hozunk létre. Megtudhatod azok mitől olyan roppanóak, vagy épp krémesen lágyak, könnyedek és hogyan kombinálhatod ezeket a tulajdonságokat, amitől olyan izgalmasak és megunhatatlanok lesznek ezek az édességek. Így most a francia cukrászat legalapvetőbb fogásait mutatjuk meg neked, hogy a következő alkalommal már összetettebb receptekkel is meg tudjunk birkózni.  

Alaptanfolyamunk 3 napos és széles spektrumát vonultatja fel a témának: 
francia felvertek, tart tészta, égetett tészta, gyümölcspürék és zselék, krémek, mousse-ok készítése, tükörmáz és bársony hatású bevonat készítése, díszítésként a habcsók, tuille,  ehető virágok stb. 

Amit készítünk: 
  • bársonyfújt fehércsokoládés szedres mousse desszertek,
  • étcsokoládés és erdei gyümölcsös tükörmázas torták, 
  • rétegzett sütemények: Opera szelet több változatban, 
  • Choux-képviselőfánk francia módra: Chantilly krémmel töltött Choux  és a híres neves Paris-Brest pralinékrémmel, 
  • pohárkrémek: eperhabos pohárkrém, csokis karamellás pohárkrém, 
  • tartok: mákos-citrom tart, szeder tart.... 












Az egyes tanfolyamok keretén belül elkészített desszert változatokat mindig hozzáigazítjuk - a jegyzet receptgyűjteményében tárgyalt ízesítések, színek és díszítések közül - az éppen szezonálisan kapható gyümölcsökhöz, alapanyagokhoz és az aktuális ünnepekhez. 


A Francia Desszertek Haladó Tanfolyam



Közkívánságra a Francia Desszertek Alapjai Tanfolyamon résztvevők igényeinek megfelelően a Stúdióban gyorsan követte az alapokat adó tanfolyamot. A francia desszertek sokfélesége, igényessége már ugyan az alaptanfolyamon is kibontakozott. A haladó tanfolyam keretében azonban a téma kifinomultságát a tapasztaltabb résztvevők gyakorlotára már bátran építve tovább fokozhatjuk belekóstólva a már-már művészi magasságokba, amely a hihetetlen vonzereje a desszertek világában.

BŐVEBBEN>>>>






KORÁBBI FRANCIA DESSZERTEK ALAPJAI TANFOLYAMOKON KÉSZÜLT FOTÓK:
































































Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!

Ludányi Judit
cukrász, oktató

Vargáné Orbán Anikó 
szervező, Ékes-Édes Stúdió



elérhetőségünk:
+36 70 941 26 13



ITT IS MEGTALÁLSZ MINKET: