A francia cukrászat az eleganciáról, kifinomultságról és tökéletes ízharmóniáról híres. Fedezd fel velünk a francia cukrászat világát és készíts Te is mesteri desszerteket!
Tanfolyamsorozatunk keretében megismerkedhetsz a csodás francia desszertek elkészítésének alapjaival. Minden kérdésedre választ kapsz, hogy hogyan készíthető el egyszerű konyhai körülmények között is a sokféle csillogó, ínycsiklandó és látványos sütemény és torta.
A kifinomult ínyencségek készítése során megmutatjuk a különleges piskóták, tészták, töltelékek, betétek és bevonó technikák megannyi apró trükkjét és buktatóját is, ahol megtanítjuk orvosolni is azokat!
Különböző állagokat, struktúrákat hozunk létre. Megtudhatod azok mitől olyan roppanóak, vagy épp krémesen lágyak, könnyedek és hogyan kombinálhatod rétegekként ezeket a tulajdonságokat egy-egy desszerten belül, amitől olyan változatosak, izgalmasak és megunhatatlanok lesznek ezek az édességek.
👉 Oktató: Ludányi Judit, cukrász
👉 Szint: kezdő, nincs szükség előzetes gyakorlatra,
👉 Kis létszámú csoport, maximum 8-10 fő,
👉 Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
👉 Kis létszámú csoport, maximum 8-10 fő,
👉 Gyakorlati oktátás lépésről lépésre, személyre szabott segítségnyújtással,
👉 Időtartam: 3 nap / egymást követő napokon napi 8 óra,
👉 Jegyzetet biztosítunk a tanfolyamon tanultakon túl további receptvariációkkal, inspirációkkal.
👉 A terület előnye: a fagyasztott technológia miatt rendkívül jól időzíthetők a munkafolyamatok, sőt... akár napokkal előre is dolgozhatsz.
👉 Ötlet: A receptfüzet rendkívül jól hasznosítható! A különböző desszertek egy-egy alkotóit kiemelve, cserélve és egymással kombinálva sok-sok új édesség készíthető el. A tanfolyam ideje alatt is számtalan ötlet hangzik el a receptek kreatív használatára. Ezen a területen kiélheted a kísérletező, alkotó szenvedélyedet!
👉 Tananyag: a francia cukrászat változatos, de legalapvetőbb technológiáit, fogásait, praktikáit mutatjuk meg neked, hogy a következő alkalommal már összetettebb receptekkel is meg tudjunk birkózni:
- francia felvertek,
- tart tészta,
- égetett tészta,
- gyümölcspürék és zselék,
- gyümölcsbetétek,
- francia cukrászkrémek: crème pâtissière, mousseline, diplomate
- tükörmáz bevonat,
- bársony hatású fújt bevonat készítése,
- díszítésként:
- habcsók,
- tuille,
- ropogósok,
- ehető virágok stb.
👉 Amit készítünk:
- bársonyfújt fehércsokoládés szedres mousse desszertek,
- tükörmázas mousse torták:
- étcsokoládés és
- erdei gyümölcsös,
- tükörmázas, gyümölcsös monodesszertek,
- rétegzett sütemények: Opera szelet kávés-málnás változatban,
- Choux-képviselőfánk francia módra:
- Chantilly krémmel töltött Choux és
- a híres neves Paris-Brest pralinékrémmel töltött,
- pohárkrémek:
- eperhabos pohárkrém,
- csokis karamellás pohárkrém,
- tartok:
- mákos-citrom tart,
- szeder tart....
Aktuális, helyszín, szállás, utazás,
étkezés, programajánló, a környék:
Az egyes tanfolyamok keretén belül elkészített desszert változatokat mindig hozzáigazítjuk - a jegyzet receptgyűjteményében tárgyalt ízesítések, színek és díszítések közül - az éppen szezonálisan kapható gyümölcsökhöz, alapanyagokhoz és az aktuális ünnepekhez.
A téma további tanfolyamai:
Francia Desszertek Örömsütés Tanfolyam
A Francia Péksütemények Tanfolyam
Nem sokat váratott magára ez a téma sem, hisz első pillanattól kiderült milyen nagy az igény rá. Nagy örömünkre szolgál, hogy megszervezhettük ezt is!
Ludányi Judit
cukrász, oktató
Vargáné Orbán Anikó
szervező, Ékes-Édes Stúdió