2014. január 5., vasárnap

Aprósütemények

Visszatekintve gyermekkoromra nem emlékszem, hogy lett volna olyan hétvége, amikor ebéd után Nagyi nem örvendeztetett volna meg bennünket egy isteni sütivel. A jelesebb családi ünnepekre készülődve én is szívesen tüsténkedtem a konyhában, lesve az apró mozdulatokat, technikákat. S micsoda ünnepek voltak azok régen, a lakodalmak. A falu ügyes asszonyai összefogva elkészítették az esküvőkre a legkiválóbb házi süteményeket. Heteken át szállt a finom illat a falu felett mire minden elkészült a nagy eseményre. A receptek kézről-kézre, nagyanyákról unokákra szállt. Ne hagyjuk elveszni, idézzük fel és élvezzük ezt a sok értéket, finom ízeket, nosztalgikus pillanatokat, a reánk hagyott örökséget, legyen asztalunk és legnagyobb családi ünnepeink része, napjaink divatos újdonságai mellett.Mai rohanó világunkban egyre kevesebb időnk van elkészíteni az ünnepi asztal csúcsát, zárását jelentő süteményt, desszertet. Vajon tényleg kevés az idő arra, hogy tudd, mit fogyasztasz el? Egyáltalán nem!
A tanfolyamunkon megtanulhatod, hogy hogyan készítheted el a legfinomabb
  • linzert,
  • csokis kekszet,
  • kosárkát,
  • zserbót,
  • mézes krémest,
  • ragasztós mézest,
  • citromos szeletet,
  • képviselő fánkot,
  • sós tea süteményt, sajtos perecet, sajtos fánkot … és nem utolsó sorban
  • hogyan oszd be az idődet.A bemutatott receptúrákkal, gyúrással, nyújtással, szaggatással, töltéssel, hagyományos sütési technikákkal megtanulhatod, hogyan tudod a leghatékonyabb időráfordítással elkészíteni a család kedvenc süteményeit. Hidd el, hogy a saját készítésű sütivel a siker sem marad el!
Helyszín: az Ékes-Édes Stúdiója, megújult helyszínen az ország legjobban felszerelt hobbicukrász oktatási műhelyében, Keszthely és Hévíz között Cserszegtomajon.


Szállás és utazás: bővebben ezen a linken tájékozódhatsz>>>

Szeretettel várunk két izgalmas, látványos és minden kérdést megválaszoló napra!

Husvéth Marika oktató
Vargáné Orbán Anikó szervező


Vélemények a lezajlott tanfolyamokról:

"Nagyon jól felépített tananyag, az igazán kezdők részére. A tészta gyúrása, nyújtása és szaggatása is a tananyag része. Az édes és sós sütemények variálhatósága és az időbeosztás nagy segítség volt számomra.Talán egy fél nappal hosszabb lehetett volna, mert nagyon tömény az anyag és fárasztó volt."

"Nagyon köszönöm Marikának, hogy visszahozta a gyerekkori ízeket és bátorított Bennünket a 2 nap alatt!
Meghozta a kedvem a sütéshez "

"Gyakorlatilag minden tetszett: az oktató, az oktatás, a jól felszerelt konyha, a létszám is optimális volt. A tanuló társak is mind kellemesek voltak, ezt a szerencsének köszönhetjük."

"A második nap végére egy nagyon jó csapat kovácsolódott belőlünk! Én cukrászként sok új dolgot tanultam,ami hasznos lesz a későbbiekben is számomra. Én minden kérdésemre választ kaptam"

Ezen a tanfolyamon készült fotók:és ezzel a témával szervezett workshopokon készült fotók: