és szeretettel köszöntelek az
Ékes-Édes Stúdió
Ékes-Édes Stúdió
Mézeskalács Készítő és Tortadíszítő Tanfolyamok Oldalán!
10 év alatt elkészült 65 ezer darab mézeskalács, 5 év alatt az Ékes-Édes Stúdiójában lezajlott több mint 150 tanfolyam, ahol már 600-an megfordultak tanítványok, akik nagy arányban visszatérnek haladó tanfolyamokra is. Köszönöm Mindenkinek a töretlen érdeklődést: a megrendelőinknek a szép kihívásokat, megvalósítandó ötleteket, és a tanfolyamok résztvevőinek a kitartó figyelmet, lelkesedést, hogy igyekeznek minél többet kamatoztatni a nálunk tanultakból.
Tartsatok velünk 2018-ban is. Igyekszünk minden kívánságotoknak megfelelni ugyanúgy, mint ahogy számíthattok ránk az elmúlt években is.
A legfrissebb hír: NEMZETKÖZI SIKER!
2017. november 4-én nekem ítélték a Cake Masters Awards 2017 Royal Icing kategóriájának díját. A nagy nemzetközi hírű eseményt csodás külsőségekkel, 700 fős vendégsereg jelenlétében tartották Birminghamben (UK) a Hotel Hilton Metropolban. Már jelölésem is óriási meglepetés volt. Hogy a díjat elhozhattam a Royal Icing hazájából, ami már 150 éves múltra tekint vissza, hihetetlenül óriási megtiszteltetés.
10 év alatt elkészült 65 ezer darab mézeskalács, 5 év alatt az Ékes-Édes Stúdiójában lezajlott több mint 150 tanfolyam, ahol már 600-an megfordultak tanítványok, akik nagy arányban visszatérnek haladó tanfolyamokra is. Köszönöm Mindenkinek a töretlen érdeklődést: a megrendelőinknek a szép kihívásokat, megvalósítandó ötleteket, és a tanfolyamok résztvevőinek a kitartó figyelmet, lelkesedést, hogy igyekeznek minél többet kamatoztatni a nálunk tanultakból.
Tartsatok velünk 2018-ban is. Igyekszünk minden kívánságotoknak megfelelni ugyanúgy, mint ahogy számíthattok ránk az elmúlt években is.
A legfrissebb hír: NEMZETKÖZI SIKER!

Visszatekintés:
2007. óta foglalkozom mézeskalács készítéssel. A munkáim a hagyományos magyar díszítő örökségben gyökeredzenek mégis egyediek. A használt motívumok saját tervezésűek, melyekre jellemző az aprólékos, finom kidolgozás, pontos vonalvezetés. Sikerült az elmúlt évek alatt stílust is teremteni, amiből sokan merítenek ihletet, vagy egyenesen másolják. A mézeskalács díszítésbe bevont, újragondolt, magyaros motívum alakítás magam fejlesztette ága ma már nem mondható kifejezetten egyedinek, hisz számtalan követőm szintén alkalmazza a munkáin. Nagyszerű érzés, hogy ilyen sokat tudtam hozzátenni a magyar mézeskalács díszítésének a fejlődéséhez. Bár továbbra is érvényesnek tartom az alapgondolatot: Értékelendő magasabb szintet jelent az alkotói tevékenységben a megújulni, megújítani törekvés, a meglévő szépség harmonikus továbbfejlesztése. Akinek a munkája, gondolatai, mintái így átragyognak az azokat felhasznált más munkákból illik és úgy etikus, ha hivatkoznak rá....
Ma már különösen büszke lehetek, mert sok tanítványomat ismerni fel azonnal a munkája láttán, sokukra közülük szintén felfigyelhetünk a kézjegyeik alapján.
Ezen a linken olvashatsz egyedi stílusomban készített mézeskalácsaimról. >>>

Elégedett vásárlóim révén munkáim nemcsak a magyarlakta Felvidékre, Délvidékre, Erdélybe, vagy a Partiumba jutottak el, hanem számos európai, és távoli országba is, mint Franciaország, Németország, Anglia, Ausztria, Olaszország, Spanyolország, az USA, Kanada, Tunézia, Ausztrália, vagy a Fülöp-szigetek.
2013.
Az évek alatt sokan fordultak hozzám és kértek szakmai segítséget. Ez adta az ötletet, hogy tevékenységemet kiszélesítsem. 2013-ban készült el a műhelyem ahol már nem csak az mézesek készítését, de a tapasztalatok és tudás átadását is nagy örömmel tehetem a Mézeskalács Készítő Tanfolyamaimon szép és kényelmes környezetben. Ez az új lehetőség rengeteg pozitív élményt hozott nekem és az elégedett és lelkes tanítványaimnak is.
Szintén 2013-ban készítettem el az első cukormázas, azaz Glazúrozott Tortámat. Óriási felfedezés volt számomra, hogy az általam már jól ismert anyag főleg az angolszász területken milyen csodálatos történelemmel, és technikai gazdagsággal rendelkezik. Igazi szakmai kihívást találtam és élményteli felfedezéseket tettem a téma körül, keresve a saját utamat, közben tágítva a határokat.
A különféle royal icinggal,
illetve glazúrozott technikákkal készült
![]() |
A karácsonyi Hópehely Torta, Tortadíszítés Royal Icing Rátétes Technikával |
A különféle royal icinggal,
illetve glazúrozott technikákkal készült
KIEMELT MÉDIA MEGJELENÉSEK:

2014. év márciusától Torta Glazúrozó és Tortadíszítő tanfolyamokon is elsajátíthatóak a royal icing csodálatos technikái. A Tortás Kurzusok keretében egy-egy technikában mélyebben elmerülve a résztvevők az adott témában elkészítik a saját tortáikat.
2016. Nagy örömünkre új mérföldkőhöz értünk. 2016. nyarán új helyszínre költöztünk. Az Oktatási Stúdió tágas, világos és kényelmes, modern és technikailag jól felszerelt berendezésével Nyugat Magyarország legjobb hobbicukrász oktatási stúdiójában már sok újdonsággal is várjuk a kedves tanulni vágyókat. Változatlanul Cserszegtomajon, a "régi" mézeskalácsos műhely szomszédságában, kellemes vidékies nyaralóövezetben, Keszthely és Hévíz mellett. Így az élmény nem csak a tanfolyamokon résztvevőknek, de a kísérő családtagoknak is biztosított.
A sokféle tanulási lehetőség egyre többeket csábít vissza újra és újra a következő kurzusokra.
Már ettől az évtől Csokoládé, Airbrush és Marcipán tanfolyamokkal a már jól ismert és keresett Mézeskalács készítő és Mézeskalács Díszítő, Torta Glazúrozó alap és haladó tanfolyamok mellett.
Már ettől az évtől Csokoládé, Airbrush és Marcipán tanfolyamokkal a már jól ismert és keresett Mézeskalács készítő és Mézeskalács Díszítő, Torta Glazúrozó alap és haladó tanfolyamok mellett.
Köszönöm minden kedves tanítványomnak az eddigi bizalmat és a kedves barátságokat.
Kívánom, hogy találjatok még több örömet ezt követően is az ékes, édes, mézes elfoglaltságokban.
Vargáné Orbán Anikó - oktató
Ha szeretnél jelentkezni
Torta Díszítő, vagy Mézeskalács Készítő Tanfolyamra,
várom jelentkezésedet az elérhetőségeimen.
A torták és mézeskalácsok készítője:
Vargáné Orbán Anikó
Itt is megtalálsz, kattints a gombra: