2014. január 5., vasárnap

Sütemény, azaz cukormázazott mézeskalács vagy vajaskeksz festése


Sütemény, azaz cukormázazott mézeskalács vagy vajaskeksz festése

A tanfolyamon a tanulás és gyakorlás után a 4 festő technikával 3 db készen kapott glazúrral (terülőmázzal) bevont süteményt fest meg minden résztvevő.

A technikák:

  • térhatású technika, 
  • tűfestés, 
  • gyors festés.


A résztvevőknek nincsen szüksége előzetes festési tapasztalatokra, művészi adottságokra. A tanfolyamon szép minőségben megtanulhatóak a fogások. A tanfolyamon kapott ihletmerítési ötletekkel és javaslatokkal újabb kreatív kibontakozási lehetőséget találhatnak a résztvevők sütemények díszítő festésében. A tevékenység nem csak hobbi, feltöltődés és kikapcsolódás, hanem egyedi hosszú ideig a szépségüket megőrző, de ízlés kívánság szerint elfogyasztva finom kézműves ajándékok is lehetnek.

Ez a tananyag a résztvevők tudásában feltételezi a jó minőségű terülőmáz  és írómáz készítésének ismeretét.
Tehát ez a tanfolyam nem tárgyalja a glazúr készítését, terülőmáz és szegélydíszek írókázást. Ezeket a Mézeskalács Írókázása és a Terülőmáz Tanfolyamon, Tortaglazúrozó Alaptanfolyamon vagy Mézeskalács Alaptanfolyamokon lehet elsajátítani.

TŰFESTETT MADÁRKÁK, TÉRHATÁSÚ FESTETT HAVAS HÁZTETŐK ÉS FÁK


A résztvevő, Kertész Erika munkái A FESTŐ TANFOLYAMONTŰFESTÉSSEL FESTETT PIPACSOK ÉS TÉRHATÁSÚ FESTÉSSEL KÉSZÜLT SZÁZSZORSZÉPEKVárlak az Ékes-Édes Stúdió oldalán is:

A mézeskalácsok és torták készítője:

Vargáné Orbán Anikó